Frankrikes president Nicolas Sarkozy og Tysklands forbundskansler Angela Merkel sier seg "overbevist" om at Hellas vil fortsette å delta i eurosamarbeidet.

Uttalelsen kommer i en pressemelding fra den franske presidenten etter at Sarkozy og Merkel onsdag kveld snakket med den greske statsministeren George Papandreou i en telefonkonferanse, skriver nyhetsbyrået Bloomberg.

De to mektigste lederne i eurosamarbeidet "er overbevist om at Hellas' fremtid er i eurosonen", heter det.

Ifølge pressemeldinger fra både Paris og Athen har også Hellas forpliktet seg til å nå målene som er satt for å redusere budsjettunderskuddet, hvilket er en betingelse for nye utbetalinger på kriselånet fra EU og IMF.

Positiv markedsreaksjon
Det var rettet mye oppmerksomhet mot møtet mellom de tre europeiske statslederne i aksjemarkedene, i en periode der gjeldsproblemene i eurosonen igjen skaper stor usikkerhet. Amerikanske børser forsterker oppgangen etter meldingen om at Sarkozy og Merkel tror på Hellas' euro-fremtid. Alle tre indeksene stiger med mer enn 1,5 prosent.

Markedet synes å ha priset inn et mislighold av den tunge greske statsgjelden, og det er blitt spekulert i om Hellas kan bli nødt til å trekke seg fra eurosamarbeidet.

Les mer:

<b>- Markedet er overbevist, men når skal det skje?</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.