Norwegian Air Shuttle NAS stiger etter publiseringen av trafikktallene for mars, der passasjertrafikken steg 38 prosent mot samme måned året før, mens kabinfaktoren var på 78 prosent.

Yielden (inntekt per solgte flysete, red. anm) ble estimert til 0,55 kroner.

- Imponerende
- Det var imponerende tall. Antall passasjerer er høyere enn det man ventet. Jeg tror noen vil ta opp sine estimater etter disse tallene, selv om vi mest sannsynlig ikke kommer til å gjøre noen store endringer. Vi lå over konsensus, sier analytiker Kenneth Sivertsen i Arctic Securities til TDN Finans torsdag.

Analytikeren sier videre at han tror Norwegian-aksjen kan stige mer på kort sikt etter trafikktallene. Arctic Securities har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 230 kroner.

- Jeg tror de kommer til å komme med informasjon på kostnadssiden i forbindelse med kvartalspresentasjonen, noe som kan bli positivt mottatt i markedet. Aksjen kommer nok til å gå videre fremover og det er også flere som kommer til å ta opp estimatene, sier Sivertsen. 

- Yielden som gjør det
Analytiker Thomas Nielsen i Pareto Securities sier at «yielden var under press i noen måneder, men det ser ut til at presset nå er noe mindre».

- Dette blir godt mottatt i aksjemarkedet. Det er nok yielden som gjør det. Vi tror aksjen skal stige videre, sier Nielsen til TDN Finans.

Pareto Securities oppjusterte kursmålet i aksjen for en uke siden fra 151 til 170 kroner.

Norwegian NAS stiger 6,6 prosent til 153,50 kroner og er omsatt for 112 millioner kroner.

Les også: - Kjøp DnB Nor (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.