Keefe Bruyette & Woods gjentar en "outperform"-anbefaling på DnB Nor og Danske Bank, det fremkommer av en oppdatering fra meglerhuset torsdag.

Analytiker Henrik Schmidt mener imidlertid at aksjene kan komme til å utvikle seg svakt de kommende ukene som følge av de to bankenes netto renteinntekter anslås å være under press. På lengre sikt er han imidlertid mer positiv.

"DnB Nor og Danske Bank handles nå til 9,4 ganger og 9,5 ganger 2011- inntjeningsestimatene, som er en lav premie sammenlignet med sektorens 9,0- ganger. Bildet for 2012 ser ikke mye annerledes ut med DnB på 7,9-gangern og Danske på 6,7-gangern, mot sektorens 7,1 ganger. Vi mener imidlertid at begge bankene fortjener en betydelig premie basert på våre relativt konservative inntektsforutsetninger i Norden, skriver Schmidt.

DnB Nor DNBNOR faller 1,3 prosent til 67,75 kroner, omsatt for 142 millioner kroner.

Les også: Spår tankfest - og Frontline til himmels

<b>Nedgraderer Seadrill</b>

<b>- Imponerende Norwegian-tall</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.