Eierne av SAS-konsernet har prøvde å selge selskapet i mer enn ett år, skriver di.se

Det opplyser Sveriges finansmarkedsminister Peter Norman på en pressekonferanse i Stockholm mandag.

"Vi har har jobbet siden første halvår 2011 for å finne kjøpere til dette selskapet, vi har også engasjert rådgivere. Et stor antall interessenter har blitt kontaktet, men vår konklusjon er at det for tiden ikke finnes noen aktør som er villig til å kjøpe dette selskapet. Den utveien er ikke mulig, sier Norman.

Ifølge ham blir kredittfasiliteteten avgjørende, og det er ikke aktuelt å skyte inn mer penger.

"Dette er avgjørende for at selskapet i skal være i drift i det hele tatt", sier finansmarkedsministeren.

Kredittfasiliteten som i dag garanteres for av SAS-eierne, herunder de skandinaviske regjeringene, betinger imidlertid at selskapet kommer til enighet om spareplanene med de ansatte innen syv dager.

Når spareplanen som i dag ble annonsert er gjennomført, håper Norman å kunne selge SAS.

"Vår ambisjon er å selge SAS. Min vurdering er at i nåværende kostnadsdrakt så er det ikke mulig å selge SAS. Strategien er å slanke SAS og å gjøre det konkurransedyktig, og dermed gjøre det mulig å selge selskapet, sier han.

Les også:
- Får håpe de ansatte innser alvoret

SAS-pilotene vil bidra

Kriseplan overskygger SAS-resultater

SAS selger Widerøe

Dansk TV: SAS sier opp 1.000 ansatte

- EU sier ja til kriselån til SAS

- Hinsides lederlønninger i SAS (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.