- Ingen selskaper er tjent med nervøse investorer som taper penger. Sånt er ikke bra for markedet, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos til DN.no.

I dag leverte Norwegian nye knalltall, og aksjen spretter til værs på Børsen. Lavprisflyselskapet fortsatte passasjerveksten i juli, og kabinfaktoren nærmer seg nå 90 prosent.

Les: Norwegian-aksjen til værs etter trafikktall

- Driften går veldig bra, men selvfølgelig følger vi nøye på det som skjer ute i markedene om dagen. Usikkerheten er stor der ute. Mye er avhengig av det som skjer i USA. Det er USA som er nøkkelen til hvordan ting vil utvikle seg fremover, vi er avhengige av at USA fikser dette, sier Kjos.

Kjos eier 21 prosent av Norwegian-aksjene, som til sammen er verdt 652 millioner kroner etter dagens kurser.

At dollaren holder seg lav, er viktig for Norwegian, bemerker han.

- Det er den valutaen vi forholder oss til, sier Kjos.

Tror USA vil ordne opp
- Jeg har tro på at USA vil klare dette, jeg. USA er i en fryktelig vanskelig situasjon nå, men ingen er så flinke til å snu seg rundt som USA - og ingen andre har en så utrolig omstillingsevne. Ingenting er sikkert, men jeg er optimist og egentlig ikke så veldig bekymret. Norge er jo et ganske vernet område, for å si det rett ut. Vi er ganske skånet for krisen. Jeg er mer bekymret for hvordan investorene oppfatter situasjonen.

- Frykter du høyere dollar?

- Det finnes jo ingen trygge havner lenger, men hvis USA takler situasjonen de nå er oppe i på en god måte, tror jeg dollaren fortsatt vil holde seg på et stabilt lavt nivå. Men hvis det skulle skje en kollaps i løpet av kort tid, frykter jeg at dollaren kan stige, sier Bjørn Kjos.

Følger oljeprisen nøye
Lav økonomisk vekst og store gjeldsproblemer både i USA og europeiske land har bidratt til å presse oljeprisen ned den siste tiden.

Oljeprisen vil kunne falle ytterligere hvis en dobbel-dip-resesjon setter inn. I en ”mild resesjon” vil WTI-kontrakten kunne falle til 50 dollar per fat, et nivå som ikke er sett siden 2009, sier analytikere i Bank of America-Merrill Lynch i en markedsrapport.

- Hva som skjer med oljeprisen fremover, blir spennende å følge med på. Klarer USA å komme seg ut av krisen, tror jeg at oljeprisen sakte vil krabbe oppover igjen. Men med en ny resesjon kan oljeprisen fort rase til 50-60 dollar fatet, sier Kjos.

Les også: - Investorene stemmer med lommeboken

<b>Lettelse på europeiske børser</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.