Dataspillselskapet Funcom korrigerer markert ned etter å ha fortsatt mandagens himmelferd på Oslo Børs i morgentimene tirsdag.

Ingen ny informasjon
Bare siden nyttår hadde aksjen steget omkring 160 prosent, uten selskapsspesifikke nyheter, før formiddagens kuvending.

company:funcom

Toppsjef Ole H. Schreiner har ingen forkl#229 på den voldsomme interessen.

- Det er ingen informasjon som vi har kommet med den senere tiden som skulle tilsi den økningen, men selvsagt, det er ikke min jobb å spekulere i dette her, sier han til DN.no.

Solgte
Selv solgte han en større aksjepost for en knapp måned siden for å betale gjeld knyttet til inntektsskatt etter utøvelse av opsjoner i Funcom i 2012. Transaksjonen var på 84.000 aksjer til kurs 2,60 kroner, rundt to kroner lavere enn dagens nivå.

Dermed har toppsjefen "gått glipp av" over 160.000 kroner.

Stor aktivitet
Tirsdag raser Funcom 21 prosent på Oslo Børs, som dagens nest mest omsatte aksje så langt.

Omsetningen er også i dag spredt, med nærmere 8200 handler i aksjen til nå.

Schreiner opplyser at han ikke har registrert noen endringer i aksjonærinteressen.

Satser på Lego
Funcom ble et populært selskap etter lanseringen av dataspillene «Den lengste reisen» og «Drømmefall» som kom på markedet i 1999 og 2006.

Siden da har selskapet slitt med å gjenskape suksessen. For to år siden satset selskapet en stor del av midlene de hadde igjen på online spillet «Secret World», som ikke har vært den suksessen selskapet håpet på.

For noen måneder siden annonserte selskapet at de nå satser på utviklingen av Lego-spill.

Schreiner har tidligere sagt at han tror Funcoms inntekter vil ta seg opp til tross for noen år med sviktende inntekter.

- Vi ønsker å starte utvikling av et nytt spill så snart som mulig, sa han til DN ifjor høst.

Vil skape verdier
Selskapet jobber nå løpende med å få på plass beta-versjonen av spillet som er under utvikling i samarbeid med Lego, planlagt for sommeren 2014, ifølge tredjekvartalsrapporten.

- Vi er her for å skape verdier for selskapet og våre aksjonærer, så håper vi at den jobben vi gjør med Lego, at vi klarer å levere på de milepælene vi har og levere et solid spill, sier han.

Toppsjefen legger til at han vil levere på selskapets strategi om å lage mer fokuserte og litt mindre investeringsintensive spill som på sikt vil gi avkastning for aksjonærene.

Schreiner eier fortsatt over 25.000 aksjer og 545.000 opsjoner i Funcom.

Funcom er ned 21 prosent til 4,3 kroner, omsatt for 164 millioner kroner på Oslo Børs tirsdag.

På det meste var aksjen handlet til 7,36 kroner tirsdag.







Funcom hadde et resultat før skatt på 366.000 dollar fra videreført virksomhet av en omsetning på 17,1 millioner dollar per tredje kvartal 2013.
I 2012 viste resultat før skatt et underskudd på 62 millioner dollar av en omsetning på 23,6 millioner dollar.
Børsnotert på Oslo Børs siden 2005.

Les også:
Nå endres spillereglene på Oslo Børs

Milliardærarvingene studerer utenlands
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.