I natt ble det klart at de rødgrønne fortsetter i regjering i fire år til.

Les også: Stoltenberg sikret seieren

Det kommer mest sannsynlig ikke til å føre til særlig store markedsutslag.

- Det er et bredt flertall for handlingsregelen for bruk av oljepenger og at skattenivået ikke skal økes, skriver seniorøkonom Kyrre Aamdal i DnB Nor Markets i sin morgenrapport.

Han peker på at det med et høyt overforbruk av oljepenger nå som mottiltak mot finanskrisen, ikke gir rom for økt pengebruk fremover.

- Utover høsten kan det bli mer oppmerksomhet rundt neste års budsjett. Det kan komme til å fremstå som ekspansivt med helårseffekterav bevilgninger gitt i år. Det kan bidra til økte renter, men er neppe en konsekvens av valgutfallet, skriver han.

- Klarhet i regjeringsspørsmålet og utsikter til stabilitet i den økonomiske politikken er normalt positivt for markedene, legger han til.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.