Personbilsalget for juni steg med 46,7 prosent, sammenlignet med juni ifjor, til 11.119 biler, og i første halvår 2010 er bilsalget opp med 48,4 prosent sammenlignet med første halvår ifjor. I forhold til gjennomsnittet for juni måned de ti foregående årene, er årets junitall 25,7 prosent høyere.

I første halvår er det solgt 61.969 biler i Norge, og det ligger dermed an til å bli et veldig bra år for norske bilimportører.

Toyota overtok topplasseringen for juni måned med 1.488 registrerte personbiler, med Volkswagen hakk i hæl med 1.425 biler, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Nye modeller
- Vi har slitt litt med leveringen på noen modeller, dessuten var det mye fokus på tilbakekallinger. Nå er ordreinngangen veldig sterk, og ting ser bedre ut, sier informasjonssjef i Toyota Norge, Espen Olsen til DN.no.

Store bilder:

Det totale bilsalget ledes klart av Volkswagen, men på personbilsiden er ingenting avgjort.

- Vi har ikke gitt opp førsteplassen, sier Olsen, som nevner nye Auris som også kommer i hybridversjon og flere kampanjemodeller som våpen i kampen mot Volkswagen.

 

Lykkens dag
- Dette er en lykkens dag, Volkswagen topper alt som er, sier en blid Paul Hegna, informasjonsdirektør i Møllergruppen til DN.no. Møllergruppen importerer i tillegg til Volkswagen også Audi og Skoda til Norge.

- Ekstra gledelig er det at CO2-tallene også går ned, sier Hegna, som referere til at gjennomsnittstallene for CO2-utslipp i juni sank fra 153 i 2009 til 142 gram per kilometer i 2010.

2010 blir et bra år
Begge de to importørene tror markedet kommer til å ende på omkring 120.000 biler i 2010.

- Vi lever greit på dette, sier Olsen til DN.no.

Hegna forteller at kontraktsinngangen fremdeles er svært bra, og at andre halvår også ser bra ut.

- Sånn som det ser ut nå er det ingen skyer på himmelen, men vi følger med på hva som skjer i verden, sier Hegna.

Volvo øker mest
Av de største bilmerkene er det Volvo som har økt mest hittil i år, og ligger nå på en markedsandel på 7,9 prosent. Økningen er på hele 105 prosent hittil i år.

 

Blant de enkelte modellene er det fremdeles Volkswagen Golf som er Norges desidert mest populære bil med nesten 4.000 solgte hittil i år. På andreplass kommer Nissans suksessrike crossover Qashqai med 2.108 biler, tett fulgt av Volvo V70 med 2.079 biler.

Store bilder:

Også varebilsalget øker. Det ble registrert 2.450 nye varebiler i juni. Det er en økning på 30,7 prosent sammenlignet med samme måned 2009.

Les også: 2.190 norske Volvo tilbakekalles (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.