I en pressemelding rett etter at dommen ble kjent skriver Larsen at han forventet å bli domfelt av "en inhabil rett i Bergen".

Les også: Berge Gerdt Larsen dømt til fem års fengsel

Berge Gerdt Larsen engasjerte allerede i 2006 privatetterforsker og tidligere avdelingsleder i Kripos, Ola Thune, for å etterforske Skatt Vest, Hordaland politidistrikt og Bergen tingrett og deres tjenestemenn. Han har utferdiget en rapport som Larsen har sendt til en rekke offentlige instanser, fremkommer det av pressemeldingen.

Larsen mener rapporten viser at Skatt Vest og den øverste ledelsen der er skyldige i brudd på norsk lov og Den europeiske menneskerettskonvensjonen i forbindelse med etterforskningen av han.

Tre selskaper assiosiert med Larsen har tidligere anket en sak inn for menneskerettsdomstolen i Strasbourg uten å få medhold.

Les også: Gerdt Larsen-selskaper tapte mot Staten

I pressemeldingen gjentar Larsen tidligere påstander om at en tidligere politiadvokat og etterforskningsleder ved Bergen politikammer skal ha brutt taushetsplikten.

Mener Høyesterett handlet feil
- Anførsel om inhabilitet for Hordaland politidistrikt og Bergen tingrett er under vurdering og den private etterforskningen av de tre Bergensetatene fortsetter for fullt, skriver oljeinvestoren videre.

Striden mellom Berge Gerdt Larsen og myndighetene involvert i saken har allerede vært i Høyesterett, som konkluderte med at Bergen tingrett ikke var å anse som inhabil.

- Vi anser derfor Høyesteretts avgjørelse om å behandle saken som ugyldig. Bergen tingrett er følgelig inhabil, skriver Larsen og viser til en tidligere kjennelse fra Gulating lagmannsrett som fant tingretten inhabil på grunn av det tidligere taushetsbruddet.

Varsler erstatningskrav
Berge Gerdt Larsen og selskapet Kver skriver at de er utsatt for ulovlige handlinger av tjenestemenn i politi- og skatteetatene i Bergen. Dette vil danne grunnlag for erstatningssøksmål.

- Erstatningskravene for hele sakskomplekset vil bli betydelige, avslutter Larsen, som er eier og styreformann i Kver.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.