Sentralbanksjef Patrick Honohan sa dette i et intervju med radiostasjonene RTE, skriver BBCs nettside.

Lånet er en del av en EU-støttet hjelpepakke og vil være av en svært betydelig størrelse, legger Honohan til.

- Det vil være et stort lån ettersom hensikten med beløpet som blir forskuttert eller blir gjort tilgjengelig for utlån er å vise at Irland har nok ammunisjon til å takle eventuelle bekymringer i markedet. Det er hensikten med lånet, fortalte han til radiostasjonen.

Den eneste hindringen før lånet kan bli en realistet er den irske regjeringen, som så langt har strittet i mot og som fortsatt sier de ikke har gått med på å ta imot lånet.

Konfrontert med kommentarene fra sentralbanksjefen sier den irske statsministeren at sentralbanksjefen har rett til å si sin mening. Han la også til at han ikke ønsker å forskuttere utfallet av samtalene mellom den irske regjeringen, EU og IMF.

Observatører mener Irland vil tape ansikt om landet blir tvunget til å ta imot penger fra de internasjonale organisasjonene. Det vil da kunne fremstå som om landet er avhangig av Brussel for sin øknomiske overlevelse.

Les også: - Vi går inn i intensive diskusjoner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.