Torsdag morgen kunne Statoil annonsere et kjempefunn utenfor kysten av Canada.

- Jeg tror det vi har gjort riktig er at vi har økt ressursinnsatsen, lager tydeligere strategier, men først og fremst er årsaken til at vi har gjort det bra at vi har flinke folk, sier Statoil-sjef Helge Lund til DN.no.

For etter bra funnstatistikk både i 2011 og 2012, er Statoil i 2013 nå det oljeselskapet i verden som har funnet mest olje og gass hittil i år- etter et nytt kjempefunn utenfor kysten av Canada.

Lund var torsdag tilstede på Sikkerhetskonferansen i regi av næringslivets sikkerhetsråd.

Fin olje
Funnet ligger i Bay du Nord, og er det tredje funnet i samme område. Statoil anslår selv at kjempefunnet gir 300 til 600 millioner fat olje.

- Nå må vi først gjøre flere utredninger for å finne ut om vi skal bygge ut i Canada, men dette er fin olje, så vi tror dette vil bli veldig spennende fremover. Det er for tidlig å si noe om løsningene rundt oljeboringen, men det er et attraktivt område å utforske, sier Lund.

- Nå har vi allerede boret en brønn i Canada som vi estimerer at har omtrent 200 millioner fat, også er det da denne brønnen som vi regner med at har mellom 300 og 500 millioner fat, så det er ingen tvil om at dette er et område skal se mer på, sier Lund.

Allerede tungt inne
Han tror Canada kan bli et veldig viktig land for Statoil i fremtiden.

- Vi er allerede ganske tungt inne i Canada, og vi skal nå gjøre flere utredninger, men som nevnt er oljen i dette området god og vi har store forhåpninger til dette funnet, sier Lund til DN.no.

Han bekrefter at det kan bli aktuelt for Statoil å bruke ytterligere ressurser i Canada.

Følg Statoil-aksjen her

Les alt om oljefunnet
- En gedigen ny mulighet for Statoil
- Statoil har funnet mest olje og gass i hele verden i år
Fondsfinans: Verdt 2-3 kroner per aksje SEB: Verdt 60-80 øre per aksje