Berit Kjøll gikk tidligere torsdag hardt ut mot Aker og Kjell Inge Røkke, og krevde personlige svar fra Røkke på fire spørsmål.

Hun mente finansmannen måtte slutte å sende konsern- og informasjonsdirektører foran seg, men heller svare selv.

Les: - Styret og staten ført bak lyset

I kveld sier Aker-talsmann Geir Arne Drangeid følgende til DN.no:

- Vi mener at saken er håndtert ryddig i forhold til Aker Holding-styret. Kjøll fikk en grundig orientering på mail 24. mars, over en uke før transaksjonene ble gjort. Hvis noe var uklart, hvis noe var vanskelig å akseptere, så kunne hun bedt om en pause eller utsettelse i noen dager for å få oppklart dette.

- Fikk vite alt
- Inneholdt denne orienteringen priser, betingelser og lignende for transaksjonene?

- Den var mye mer detaljert enn noe du noengang har sett. Alt stod der, priser, transaksjoner, obligasjonslån. Alt, sier Drangeid.

Han sier Aker fortsatt er forundret over tilbakemeldingene fra Kjøll.

- Underveis i prosessen ga hun uttrykk for at hun syntes den var ryddig, sier Drangeid.

Han peker også på at Aker oppfattet det slik at det var Nærings- og handelsdepartementets ønske at slike saker var en sak mellom selskapet og statens styremedlem i Aker Holding, Berit Kjøll.

- Nok
Han er ikke klar for å fortsette utvekslingen av spørsmål og svar i dag.

- Nå får det være nok. Vi føler meldingen fra Berit Kjøll ikke inneholder noe særlig nytt, annet enn flere karakteristikker av Aker, sier Drangeid.

Han lover Kjøll svar på spørsmålene, og svar på flere spørsmål, men vil vente med det til etter påske.

Nå har de omstridte aksjesalgene fra Aker til Aker Solutions skapt debatt i en uke, og temperaturen har økt betraktelig de siste dagene. Nå maner Drangeid til ro.

- Vi tror det er klokt å ta en pause nå. Det kan bidra til å roe gemyttene, sier talsmannen.

I dialog med svenske
Han har mottatt signalene fra den svenske medaksjonæren, Wallenberg-familien gjennom Investor AB og SAAB, som også er misfornøyde med prosessen.

Drangeid sier at det nå er en god dialog mellom Aker og svenskene.

Det har ikke lykkes DN.no å komme i kontakt med Berit Kjøll torsdag kveld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.