Leilighetskjøp i etablerte strøk, og med både balkong og parkering, er det eneste riktige i usikre tider som nå, ifølge flere eiendomsmeglere Finansavisen har snakket med.

- Det er flukt til det trygge og flukt til kvalitet som gjelder. Jeg er ikke overbevist om at man bør posisjonere seg for prisvekst i bydeler under utvikling. Boliger som har "alt"; sydvestvendt balkong, parkering, peis, heis og rolig beliggenhet, mener jeg fortsatt er trygge kjøp sier partner Odd Kalsnes i Privatmegleren til avisen.

Les også: Nytt fall i boligprisene

-Ikke vent på siste krone
Som meglere flest synes Kalsnes tiden er moden for å investere i en leilighet nå som renten har falt og utleieprisene ikke har sunket.

- I de beste områdene er det knapt mulig å bygge nytt uansett. Jeg tror ikke prisene her vil falle særlig mer enn fem prosent i løpet av året. Får man kjøpt til under prisantydning, er det ingen vits i å spekulere til siste krone, sier Kalsnes.

Kalsnes får blant annet støtte av eiendomsmeglerfullmektig Ivar Egge hos DnB Nor.

Daglig leder Kristian Kattem-Olsen i Fokus Krogsveen i Trondheim deler Oslo-meglernes oppfatning.

- Det tryggeste er nok å kjøpe i etablerte markeder, sier Kattem-Olsen, og råder å kjøpe en sentral leilighet i nærheten av skoler, og styre unna nyetablerte borettslag.

Les også: Snart 2 år uten salg





(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.