- Vi forlenger emisjonen til onsdag i henhold til regelverket, og det regelverket forhindrer ikke at man selger noen aksjer, sier han.

Sevan Marine melder mandag at selskapet vil kunne børsnotere Sevan Drilling kun basert på en emisjon bestående av nye aksjer.

Selskapet dropper dermed et planlagt nedsalg av sine aksjer. Det medfører at Sevan Marine vil få en eierpost på 37 prosent i Sevan Drilling, mot planlagte 16 prosent. Samtidig forlenges det opprinnelige emisjonstilbudet.

Les også: Selger seg ikke ned i Sevan Drilling

- Godt verdistigningspotensial
Sevan Marine kan imidlertid komme til å selge seg ned i Sevan Drilling dersom etterspørselen i det forlengede emisjonstilbudet skulle være god nok, men er komfortabel med å sitte med en eierandel på 37 prosent i selskapet.

- Det er godt verdistigningspotensial i posten. Det er vi fornøyd med, og må bare ta til etterretning at vi ikke fikk plassert de aksjene som Sevan Marine eier nå, sier konsernsjef Jan Erik Tveteraas i Sevan Marine til DN.no.

Ifølge konsernsjefen hadde Sevan Marine en målsetning om å få inn 100 millioner dollar, som nå går fløyten.

Som følge av for svak etterspørsel i annenhåndssalget fikk han de største aksjonærene med på å gå for en børsnotering kun basert på en emisjon med inntil 160,4 millioner nye aksjer.

Retail-delen og tilbudet til institusjonelle kunder i emisjonen forlenges imidlertid nå til onsdag ettermiddag.

Les også: Les også: Milliardsmell for Sevan

Har bindingstid
- I og med at vi har gjort denne endringen, så kan man også selge i sekundærsalget, men jeg vil understreke at vi er komfortable med å sitte med de aksjene vi har, sier Tveteraas.

Sevan Marine har 12 måneders bindingstid på aksjene i Sevan Drilling etter børsnotering. Tveteraas utelukker ikke at aksjene kan bli solgt etter den tid.

- Det er en god post å eie, så får man se ned veien hva man gjør med den, sier Tveteraas.

Sevan Marine er ned 11,70 prosent til 4,53 kroner, omsatt for 25 millioner kroner.

Les også:
Meglertopp blir Statoil-topp
Oljegigantene ikke interessert (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.