Det har de siste ukene vært stor uro på finansmarkedene knyttet til statsgjeld-problematikken i eurosonen.

Øystein Stray Spetalen er ikke i tvil om hva som bør skje:

- La stakkarene gå konkurs! Det er det beste. De bankene og investorene som har tatt risikoen må ta tapene, de kan ikke rope på skattebetalerne hver gang de trenger penger, sier Spetalen til Finansavisen.

Det er Endre Røsjø i Pinemont Securities helt enig i, og sier det skal svi å ha lånt ut penger ukritisk til et land med en pensjonsalder på 53 år og en svart økonomi som er vesentlig større enn den lovlige.

Bedre uten euroen
Investor Riulf Rustad mener verden er bedre uten euroen, og at det er bedre for Hellas å kunne styre sin egen økonomi og devaluere når det passer.

- Det er ikke mulig å innføre tysk disiplin på grekere, italienere og spanjoler ettersom det er så store kulturforskjeller, sier Rustad til avisen.

Jens Ulltveit-Moe ser på uroen den siste tiden som en stor kjøpsmulighet, og kaller nervøsiteten vi ser nå for falsk.

Les også: - Alt kan kollapse i morgen

Spetalen spår stor og langvarig økonomisk depresjon

- Bekymret for at dette kanskje er "Lehman 2"

- Tegn på desperasjon (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.