Tiårige statsobligasjoner utstedt av det søreuropeiske landet ble tirsdag handlet til 66 prosent av pålydende, noe som gir en rente på 12,54 prosent. Det er det høyeste nivået noensinne.

Også rentene i andre europeiske land fortsatte oppgangen, med spanske tiårige renter opp elleve basispoeng til 5,46 prosent.

-Den største driveren for perifere obligasjoner denne uken er uten tvil tilbudet som er på vei inn i markedet. Hver gang nye lån blir lagt ut, blir obligasjonene litt billigere, sier strateg Peter Chatwell i Credit Agricole til Bloomberg News.

First Securities' analysesjef for kreditt, Pål Ringholm, sier til TDN Finans at Spania har 10 milliarder euro som forfaller 18. mars og ytterligere 23 milliarder euro i slutten av april.

-Spania er en solvent nasjon. Så lenge sentralmyndighetene ikke begynner og garantere for annen gjeld, som er kardinaltabben Irland gjorde, er hovedcaset at Spania ikke kommer til å misligholde gjeld, sier Ringholm til TDN Finans. Han legger til at det kan hende at "de i perioder trenger hjelp til likviditeten".

- Ikke så mye å diskutere
Når det gjelder Hellas mener analysesjefen at landet vil bli nødt til å restrukturere deler av gjelden.

-Landet er insolvent. De er finansielle ferdig, og det er ikke så mye å diskutere, sier Ringholm.

Moody's Investor Service nedjusterte mandag sin rating på Hellas fra Ba1 til B1 med negative utsikter.

Les også: Hellas: Høyeste renter siden 1999

Nedgraderer Hellas

<b>Bankene må tåle ny krise</b>

Ny irsk regjering frykter gjeldsfelle (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.