- Jeg synes det er lett å være aksjeplukker i dette markedet nå, sier forvalter Beate Bredesen i Skagen Fondene.

Hun har ansvaret for forvaltningen av over 10 milliarder kroner i Skagen Vekst, og deltok i en paneldebatt på Skagenkonferansen torsdag.

- Forskjellen på prisingen mellom enkeltaksjer nå er så stor at det er lett å komme over gode selskaper uten å betale mye for det. Jeg tror at god kvalitet kommer til bli priset opp, sier hun.

Hennes kollega Kristian Falnes, som forvalter Skagen Global, mener at det er en viktig ting mange investorer overser når de skal kjøpe aksjer.

- Verdsettelse er viktig når man skal oppnå god avkastning. Mange misser dette, og investerer heller i et tema, sier han.

Attraktiv pris
Han mener markedet er bra priset nå.

- Vi ser en verdssetting i aksjer som er attraktiv. Når det gjelder makroutviklingen synes jeg det ser rimelig greit ut, vi kommer til å se vekst på linje med 2010, sier han, og legger til:

- Det er hovedbyggestenene for at vi vil ha et godt aksjeår i 2011.

Forvalter Kristoffer Stensrud, som forvalter Skagen Kon-Tiki, mener at hans portefølje nå prises til en rabatt på 40 prosent i forhold til markedet.

- Vi har økt vesentlig i ting som har vært frykelig svake de siste årene, som russiske Gazprom og kinesiske China Mobile. Vi ser en fin oppside i 2011, sier han.

Middels dyrt på Børsen
Aksjestrateg Peter Hermanrud i First Securities, som var utspørrer i paneldebatten, tror også på bra oppside i aksjemarkedene i 2011.

- Industriproduksjonen er på vei opp, og jeg tror at jeg vil få rett i at selskapene på børs vil tjene mer penger fremover. Det vil føre til økte aksjekursen. Vår tese er at verdensøkonomien vil strekke seg, selskapene vil tjene mer penger og at aksjekursene skal opp, sier han.

Han mener at Oslo Børs nå er middels dyrt.

- Vi har lav lønnsvekst nå, og det er bra for kapitaleierne. Jeg tror at oppsvinget fortsetter, og at Børsen skal i 530 poeng i år, sier han.

- Det kommer nye smeller, det må dere venne dere til, men jeg tror det er for tidlig med en smell i 2011.

Han har ikke troen på kortsiktig tradingaktivitet, som professor Terrence Odean ved Berkeley advarte mot tidligere på dagen.

Les også: - Investorer er sin egen verste fiende

- Jeg tror ikke at den totimers-horisonten ikker er så veldig sunn, sier han.

Les også: Ni aksjer du bør ha

Frykten fester grepet

Se også videointervju med Niall Ferguson om utviklingen i Kina:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.