- Det blir harde tak. Til å begynne med har jeg to hovedoppgaver som må løses: Gjenreise tilliten i markedet og få bedret balansen i selskapet, sa Carl Lieungh til Dagens Næringsliv da han ble hentet til toppjobben i Sevan Marine i slutten av april.

Siden den setningen falt har Sevan Marine-aksjen SEVAN falt 90 prosent og selskapet er straks i brudd med sine låneforpliktelser.

Les også: Sevan Marine i brudd med lånebetingelsene

Sevan Marine sier at det er for tidlig å si noe om hva utfallet av deres strategiske- og finansielle gjennomgang vil være. De venter at prosessen vil ta flere uker.

- Det kommer til å bli en krevende prosess som sikkert vil ta flere uker. Vi må se på en total restrukturering av både det strategiske og finansielle i Sevan Marine. Hva som kommer til å bli utgangen av prosessen er for tidlig å si, sier konsernsjef Carl Lieungh til TDN Finans torsdag.

- Suger all likviditet ut av selskapet
Lieungh sier at en tegninsrettsemisjon ikke lar seg gjøre etter det dramatiske kursfallet onsdag.

- Må långivere ta tap?

- Vi har allerede startet samtaler med kreditorer og andre stakeholders. Jeg ser for meg at vi må snakke med aktører både på eiersiden og gjeldssiden. Vi må få en bedre balanse mellom gjeld og egenkapital, sier Lieungh til TDN Finans.

- Med den ekstremt høye gjelden, og med en ganske dramatisk rentekostnad, så suger det all likviditet ut av selskapet, sier han videre.

- Likvidering alltid et alternativ
- Er en likvidering av selskapet et alternativ?

- Det vil alltid være et alternativ i en slik prosess. Vi er allerede snart i brudd med lånebetingelsene. (..) Det krever at alle parter får satt seg sammen og finner en løsning. Ellers er det alltid et alternativ. Jeg velger å tro, og det er det vi jobber mot, er at vi finner en totalløsning for selskapet, sier Lieungh.

Han kan ikke gi noe svar på om det vil være noe igjen til eierne etter en eventuell likvidering.

Sevan Marine-aksjen SEVAN falt 42 prosent til 70 øre igår før Oslo Børs innførte børspause. I dag er aksjen i handel igjen, og faller til 38 øre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.