Sevan Marine, som har spesialisert seg på sylinderformede flytende produksjonsenheter, falt 42 prosent onsdag før børspause ble innført i handelen med selskapets aksjer. Torsdag raser kursen videre.

Les også: Stopper Sevan etter børsstup

Selskapet trenger finansiering, og har tidligere varslet at DnB Nor har vært villig til å garantere for en emisjon på inntil 275 millioner dollar. Nå meldes at en emisjon likevel ikke vil være mulig som følge av den siste tids børsfall.

- Selskapet forventer at det vil være i brudd med et miniumskrav til likviditet i forhold til en av sine finansieringsavtaler ved utgangen av mai 2011, heter det i en melding fra selskapet torsdag.

Mangler penger
Den samme avtalen krever også at kostnadsoverskridelsene på den flytende produksjonsenheten "Sevan Voyageur" på 45 millioner dollar, omkring 250 millioner kroner, kan bli finansiert ved egenkapitalinnskudd i prosjektet.

Les også: <b>Ny smell for Sevan </b>

- Sevan Marine har for øyeblikket ikke tilstrekkelig med penger til å innfri dette kravet, og innfrielsen av dette vil avhenge av at man lyktes med restruktureringen, heter det i meldingen.

Selskapet har engasjert meglerhusene ABG Sundal Collier, DnB Nor Markets, Pareto Securities, og SEB Enskilda til å bistå i prosessen.

Grunnlegger trekker seg
Torsdag melder Sevan Drilling, der Sevan Marine er største aksjonær, at konsernsjef Jan Erik Tveteraas trekker seg fra sin stilling for å skape ro omkring selskapene. Tveteraas var en av Sevan Marines grunnleggere og selskapets toppsjef inntil nylig, før Carl Lieungh som i slutten av april.

- I og med at jeg har vært involvert i Sevan Marine og Sevan Drilling i alle disse årene, så har jeg et ansvar for alt som har skjedd i denne perioden. På den bakgrunn har jeg blitt enig med Sevan Drilling om at det er det beste for selskapet at jeg går av, sier Tveteraas til DN.no.

Aksjen falt 28 prosent på én dag mandag etter å ha publisert dårlige nyheter omkring ytterligere kapitalbehov, og har falt hver dag siden. På ukesbasis er aksjen ned 82 prosent, og på månedsbasis over 91 prosent.

Sevan Marine handles til 0,35 øre. Pålydende er 0,20 kroner per aksje.


Les også:
<b>Tveteraas går fra Sevan Drilling</b>
<b>Sevan Marine gruset</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.