Statoils STL konsernsjef Helge Lund la stor vekt på oljeselskapets arbeid med fornybar energi da han møtte pressen dagen før den store oljemessen ONS 2010 åpner i Stavanger i morgen.

Lørdag uttalte han til NRK at Statoils satsing på fornybar energi må revurderes i løpet av de neste tre-fire årene. Er den ikke lønnsom da, må Statoil vurdere å gå tilbake til å bli et rent olje og gasselskap.

- Kjempespennende
I dag viste Lund spesielt til de flytende vindmølleprosjektene selskapet er engasjert i, både den flytende vindmøllen Hywind utenfor Karmøy i Rogaland, vindmølleprosjektet på Doggerbank der Statoil har en andel på 25 prosent og ikke minst det store Sheringham Shial prosjektet til ti milliarder kroner i samarbeid med Statkraft utenfor Storbritannia.

- Jeg tror flytende vindmøller blir kjempespennende. Men det må over tid være lønnsomt, fastslo Lund.

Han mener høyere CO2-priser vil få små og store spillere til å konkurrere om hvem som er best på fornybar eneregi.

- Men det mener jeg blir retningen. Jo høyere CO2-kost det blir globalt til mer straffer du hydrokarboner. Det vi skape større spillerom for aktører som satser på fonybar, sier Lund til DN.

- Mye å vise til
Lund vil ikke kommentere ulykken i Mexico før granskningsrapportene foreligger.

Men han er sikker på at myndigheter og industri vil bruke all informasjon som kommer ut av undersøkelsene.

Lund mener norsk oljeindustri har gode resultater å vise til når det gjelder sikkerhet. Han viste til at det siden starten er boret 1400 letebrønner og 3100 produksjonsbrønner uten større skader på miljøet.

- Det er et resultat som gir grunn til optimisme fremover, mener Helge Lund.

Det er bare halvannet år siden Statoil fikk endret formålsparagrafen sin til å også omfatte fornybar energi.

Les mer her: Forsvinnende lite til ny energi (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.