Kommunikasjonsdirektør Solfrid Flateby i Reitangruppen ble kåret til Årets Unge Leder 2010. Denne uken deltok hun på en konferanse om verdibasert ledelse, der hun snakket til unge ledere i Oslo.

- Moderne ledelse handler ofte om å stille åpne spørsmål og la de ansatte få svare og dermed være delaktive, sa Flateby.

Hun mener at en god leder må justere seg etter hver enkelt ansatt. Og samtidig stille krav til medarbeiderne. Målet er å få hver enkelt medarbeider til å føle seg verdifull.

- Vitenskapelige undersøkelser viser at moderne ledelse har mye til felles med det man ofte ser på som kvinnelige egenskaper, blant annet empati, sensitivitet, lytting og omsorg, sier Flateby.

Her er hennes beste ledertips

Færre vil bli sjefer
Universum har gjennomført en studie som viser at andelen studenter som ønsker å lede er halvert de siste årene. Bare 21 prosent av studentene kan tenke seg lederansvar.

Konferansen ble arrangert av JCI Innovation, en forening for unge ledere og gründere mellom 18 og 40 år, i samarbeid med Innovativt Nettverk.

Les også: Unges råd til fremtidens sjefer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.