Hvem/hva imponerte deg mest i 2008?
- Helt klart operahuset. Jeg elsker å se det med lys inni på en mørk kveld. Det oser forventning av hele bygget

Topp tre kulturopplevelser i 2008?
- Opplev Firenze. Den er som et museum i seg selv. For oss i bransjen er Decorex i London alltid en stor inspirasjon. Eller ta en tur til New York. Bare ved å rusle gatelangs er det masse opplevelser og nye ting som dukker opp til inspirasjon og glede.

Hva var den viktigste hendelsen for deg personlig i 2008?
- Jeg har startet firma Christians & Hennie og har med det fått en fantastisk partner og enda flere flinke folk rundt meg. Etablering av nytt selskap er tuftet på årelangt godt samarbeid, og oppleves som veldig inspirerende og riktig. Vi er godt i gang og kundene er mer fornøyde enn noen gang.

Hva vil du ha mer/mindre av i 2009?
- Mindre fokus på trend og mer på å finne frem til sin egen personlige smak.

Hva vil du si er de viktigste trendene for neste år innen design og interiør -bransjen?
- Den viktigste trend, håper jeg, er å finne fram til en mer individualistisk stil og stå for den. Det viktigste vil alltid være å finne frem til hvordan man ønsker å leve, hvordan man ønsker å ha det rundt seg, og sette sammen akkurat den stemningen man ønsker å oppleve når man kommer innenfor dørene til seg selv. Det er dèt som er kunsten.

Trend er kun tendenser i markedet som man selvfølgelig kan skule til av og til, men baserer man seg utelukkende på trender blir det fort umoderne igjen, for å si det slik.

Hvis man skal ta noen tendenser seg vi en del mer gull, sølv og metalliserte stoffer som ved at man benytter det riktig kan bli ganske raffinert. Det er mer farger å se. Litt mer dristig utrykk om man kan si det slik. Fint som et ”krydder”, for den som er den typen.

Hvordan tror du finanskrisen vil påvirke din bransje?
- Den har ikke rammet oss ennå men det er men stor ydmykhet å registrere at vi har mer enn nok å gjøre. Jeg tror vel at man må innse at det kan bli en endring, men da gjelder det å være skikkelig dedikerte, flinke og kreative og se nye løsninger. Der mener jeg vi godt rustet - bare for å skryte litt.

Årets ord?
-Less is more.
 



- Det viktigste var...
- Imponerende realityshow
Vinylen kommer tilbake
- Funksjon og varighet blir viktigere
- Det er en spektakulær bygning