Børsene svingte mellom svak pluss og svak minus hele dagen, og var preget av grensegangen mellom håpet om økonomisk oppgang, og tegn på at oppgangen lar vente på seg.

Til slutt endte industriindeksen Dow Jones svakt opp, mens teknologiindeksen Nasdaq og den brede S&P-indeksen tok helg i minus.

- Markedet er skjelvent. Hver eneste lille nyhet gjør folk nervøse eller glade, sier Jason Pride, investeringsdirektør i Glenmede Investment and Wealth Management i Philadelphia, til Bloomberg.com .

Les: Frykt for krisens andre bølge

Tilliten under press
Før åpning kom overraskende sterke detaljhandeltall, men markedene rakk såvidt å juble over dem før de fikk en kalddusj av forventningene fra amerikanske forbrukere.

- Det ser ut til at tilliten er i ferd med å blekne, og den kommer til å lide til vi får se virkelig bedring på jobbfronten, sier fondsforvalter Michael Mullaney i Fiduciary Trust Co., Boston, til Blomberg.com .

- I tillegg er aksjemarkedene noe strukket akkurat nå, og det vil ikke forbause meg om vi får et lite tilbakefall fra dagens nivåer.

Privat forbruk står for rundt 70 prosent av den amerikanske økonomien, og utviklingen her er derfor avgjørende for den økonomiske gjenopphentingen.

Arbeidsledigheten er fortsatt svært høy i USA. I februar var den på 10,4 prosent.

Detaljhandelen overraskende sterk
Det amerikanske forbruket steg overraskende mye i februar.

Detaljhandelen, eksklusiv bilsalg, i USA steg 0,8 prosent, ifølge Bloomberg News.

På forhånd var det ventet at detaljhandelen skulle falle 0,2 prosent, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News.

- Det er en sakte aktivitetsøkning fra konsumentene. I takt med at økonomien bedrer seg litt og litt, blir folk mindre konservative i sitt forbruk, sier Ethan Harris, økonom i Bank of America- Merrill Lynch Global Research i New York.

Les: USA handler igjen

Fallende tillit
Foreløpige tall for University of Michigan consumer confidence i USA viser at indeksen falt til 72,5 i mars, sammenlignet med 73,6 i foregående måned.

Indeksen er ikke bare svakere enn forrige måned, men også godt under det ekspertene trodde på forhånd - en ventet indeks på 74,0, ifølge sammenstillinger foretatt av Bloomberg News.

Michigan-indeksen viser hvordan de spurte personene vurderer sin nåværende situasjon, og fremtiden.

Mindre uro for Hellas
Avisen Kurier skrev i dag at Hellas kan komme til å få en støttepakke til en verdi på 55 milliarder euro fra EU, der Tyskland kan komme til å bidra med 20 milliarder og Frankrike 10 milliarder.

Fall i råvarepriser
Ved stengetid på Wall Street var prisen på et fat amerikansk WTI-olje 81,20 dollar, ned 0,91 dollar.

Exxon Mobil falt 0,6 prosent.

Frem og tilbake i gjødselbransjen
CF Industries har de siste dagene vært midtpunktet i en saga av "hvem kjøper hvem" i gjødselbransjen.

Onsdag denne uken utkonkurrerte de norske Yara i kampen om å kjøpe Terra Industries, og Yara meldte i dag at de ikke vil prøve å overby CF.

Samtidig opplyser Agrium Inc. at de vil la budet på 5,43 milliarder dollar for CF Industries gå ut på dato.

CF-aksjen falt nær fire prosent.

Nøkkelindeksene ved stengetid: