Goldman Sachs nedgraderer Rec fra nøytral til salg etter å ha oppdatert sine estimater. Meglerhuset ligger nå 80 og 50 prosent under konsensus' driftsresultatestimater for 2010 og 2011.

Det fremgår av et analysenotat fra meglerhuset onsdag.

- Betydelig feilvurdering
"Vi mener at markedet betydelig feilvurderer effekten på resultatet av presset på Recs wafervirksomhet som følge av lavkostnadskonkurranse fra Asia, og en mulig reduksjon i silisiumprisene (vi estimerer et prisfall på årsbasis på 20 prosent)", skriver Goldman.

I tillegg vil de reduserte Feed-in-tariffene (FiT) øke prispresset i et marked preget av overtilbud.

"Vi estimerer at de foreslåtte kuttene vil medføre et inntektsfall på i snitt 12-15 prosent og et driftsresultatfall på 32-54 prosent i 2010/11 for solarselskapene", skriver meglerhuset.

Estimatene forutsetter at FiT-kuttene blir slik det tyske miljøverndepartementet har foreslått, men anerkjenner at forslagene kan bli endret, lettet eller utsatt.

Venter lavere estimater
Goldman tror den viktigste katalysatoren fremover vil være nyhetsstrøm om fallende snittpriser og aggressiv konkurranse fra asiatiske produsenter.

"Vi venter at dette hovedsakelig vil vises i Recs kvartalsresultater, og lede til nedadgående press på konsensusestimatene", heter det i notatet.

Goldman har kuttet sektorens driftsresultatestimater med 40-50 prosent som følge av de tyske FiT-kuttene.

På oppsiden ser Rec risiko for mye sterkere etterspørsel enn ventet, og dermed høyere priser. En utsettelse av FiT-kuttene i Tyskland vil redusere effekten på volumer og priser.

I snitt har Goldman nedjustert kursmålene for oppstrømssiden med 18 prosent, mens kursmålene for nedstrømsselskapene er kuttet med 17 prosent.

Les også: Aksjene som vil stige mest i 2010

<b>The Economist advarer om børsboble</b>

Her finner du alle oppdaterte børs- og finansnyheter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.