Ragnar Moltzau jr. er opprørt, skriver Dagens Næringsliv.

Den gjeldstyngede rederen hadde via venners venner fått tak i en investor som kunne ta over kravet på i overkant av 14 millioner kroner med pant i familiens prakteiendom på Ullern.

Huset ligger nå likevel ute til tvangssalg til 40 millioner kroner, etter begjæring fra Nordea. Det er ikke solgt.

- Jeg er forbannet fordi huset ikke hadde trengt å ligge ute til tvangssalg i det hele tatt, hvis vi hadde fått innløst dette før påske. Nordea er med på et eller annet spill her. Vi får søren klype meg ikke betalt vår gjeld til banken, sier Ragnar Moltzau jr.

Han vil ikke ut med navnet på den kjente finansmannen som ville redde huset som står i navnet til kona Aase Marie Moltzau.

Advokat Joar Heide mener Nordeas oppførsel skyldes hensynet til Moltzaus rival i rettssystemet gjennom en årrekke, skipsreder Axel Camillo Eitzen, og at banken lar hensynet til sitt engasjement med Eitzen gå på bekostning av sin andre kunde, Moltzau.

- Dårlig bankhåndtering uten sidestykke
Dagens Næingsliv har tidligere skrevet at Nordea har pant i aksjer som sikkerhet for lån til Eitzen Holding på 650 millioner kroner - lån som selskapet har slitt med å betjene. Det har gitt banken full kontroll med Eitzen-gruppen.

Villaen på Ullern ble stilt som sikkerhet for Nordea og Eitzen etter at Eitzen i 2007 bisto Moltzau i et mislykket forsøk på å berge Moltzaus Tankrederi. Siden har Eitzen forsøkt å få dekket sine utlegg gjennom pantsetting og senere tvangssalg av eiendommer, eid av familien Moltzau.

- Dette er dårlig bankhåndtering uten sidestykke. Jeg har vært kunde i iallfall 50 år. Dette gjør meg frustrert og ergerlig, sier han, sier Ragnar Moltzau jr til DN.

Den kjente investoren ville ha en bekreftelse på at banken ville være med på avtalen. Men i og med at avtalen med investoren ikke var klar, ville ikke advokat Heide røpe navnet før banken bekreftet at det var greit at den kjente investoren gikk inn i deres sted.

På spørsmål fra Dagens Næringsliv vil Nordea ikke gå inn i anklagene fra Moltzau og hans advokat, og sier den ikke kjenner seg igjen i beskrivelsene.

Les også: Redervilla på tvangssalg

Skipsreder mister alt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.