Skipsreder Ragnar Moltzau jr. og hans familie har siden 2007 kjempet en innbitt kamp for å redde familien fra økonomisk ruin. Igår gikk de på en ny smell i lagmannsretten, skriver Dagens Næringsliv.

Moltzaus kone Aase Marie Moltzau tapte rettssaken mot skipsreder Axel C. Eitzen om tvangssalg av familiens praktvilla på Ullern, alene verd nærmere 50 millioner kroner, samt en villa på Snarøya.

- Dommen er en økonomisk katastrofe for Moltzau, og vi er både overrasket og skuffet over lagmannsrettens avgjørelse, sier Moltzaus advokat, Joar Heide i advokatfirmaet Ræder til DN.

Alt ryker
Også en jakthytte på Hardangervidda, en 20 meter lang seilbåt og familiens kunst og øvrige private eiendeler er begjært tvangssolgt. Fra før har Moltzau solgt eiendeler for over 50 millioner kroner for å dekke Eitzens tap.

Eitzens krav mot Moltzau-familien stammer fra et forsøk på å redde familierederiet Moltzaus Tankrederi fra konkurs. Eitzen stilte da opp med garantier og lån med pant i familien Moltzaus private eiendeler.

Selskapet kollapset imidlertid, og både Eitzen og Moltzau tapte store beløp. Eitzen selv anslår at han har tapt 300 millioner kroner på redningsforsøket.

- Vi er naturlig nok glad for at vi har vunnet frem og fått bekreftet vårt krav. Dette har vært en tragisk sak for alle parter, og blitt ekstra vond fordi den har trukket ut i flere runder i rettsapparatet, sier Eitzen til Dagens Næringsliv.

Les også: Rederfamilie ribbes (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.