Øystein Stray Spetalen har flere ganger tidligere angrepet forvaltningen av Statens pensjonsfond - Utland, populært kalt Oljefondet.

Etter at det i forrige uke ble kjent at en forvalter hadde fått et honorar på en halv milliard kroner, tar investoren igjen bladet fra munnen i et intervju med E24 .

- Må være styrt fra Norge
- Jo mer spekulativ han er, jo mer risikerer oljefondet. Selvfølgelig skal kompetansen sitte internt i Norges Bank. Så kan de bygge opp et kontor i Norge, ett i Singapore, men det må i utgangspunktet være styrt fra Norge, sier han og legger til: - Norges Bank må slutte å gi bort penger hele tiden.

Det var først igår identiteten til forvalteren ble kjent, da Dagsavisen skrev at det var den Singapore-baserte forvalteren Tan Chong Koay og hans selskap Pheim Asset Management som fikk giganthonoraret.

I dag skriver dessuten Dagens Næringsliv at forvalteren er dømt for markedsmanipulasjon.

- Får ikke engang vite navnet
Dette går heller ikke Spetalen hus forbi.

- Det synes jeg er helt utrolig. Alle i Norge må stå oppført med inntekt og formue og skatt, slik at alle kan søke det opp på internett. Rørleggeren må vise hva han tjener og eier, men de som forvalter nasjonalformuen vår, de får vi ikke engang vite navnet på, sier Spetalen til E24.

Les også:
<b>- Tan Chong Koay fikk halv milliard av Oljefondet</b>
<b>Oljefondets superforvalter dømt for manipulasjon</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.