Oljefondets superforvalter i Singapore er dømt for kursmanipulasjon. Oljefondet trenger ikke å ekskludere ham av den grunn, skriver Dagens Næringsliv.

Dagsavisen utpekte igår Pheim Asset Management i Singapore som forvalteren som i 2009 fikk en halv milliard kroner i honorar fra Statens pensjonsfond utland (oljefondet). Forvalteren mer enn doblet innsatsen og ga oljefondet en gevinst på 3,3 milliarder kroner.

Dømt
Selskapet ledes av Tan Chong Koay. Han ble i september dømt av Singapores sentralbank til å betale drøyt én million kroner i bot for kursmanipulasjon.

Koay skal ha manipulert aksjekursen i United Envirotech i 2004 for å øke markedsverdien på fondet han forvaltet. Dermed sikret han seg større suksesshonorar, refererer Bloomberg News fra dommen. Avgjørelsen er anket

Kan få fortsette
Norges Bank, som forvalter oljefondet, vil av konfidensialitetshensyn ikke kommentere forhold knyttet til konkrete eksterne forvaltere.

- På generelt grunnlag kan jeg si at vi gjør grundige «screeninger» av våre eksterne forvaltere. Det er vårt ansvar å sjekke at de har interne etiske retningslinjer, sier kommunikasjonsrådgiver Øystein Sjølie i Norges Bank til DN.

Les også: - Tan Chong Koay fikk halv milliard av Oljefondet

<b>Oljefondet er nr. 2 i verden: Her er noe å strekke seg etter, Slyngstad!</b>

<b>Én forvalter fikk halv milliard i honorar</b>

Mener Riksrevisjonen tar feil


<b>Oljefondet vil sponse NHH-elite</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.