Hodejeger Per-André Marum håper MBA-tradisjonen fra USA vil nå Norge. Men foreløpig er det altfor få norske toppledere som har tatt en MBA, mener han.

- Perspektivet i USA er annerledes: I flere av de større amerikanske konsernene kommer du ikke over et visst management-nivå uten MBA. Hvis arbeidsgiver ser talentet og potensialet ditt sponser de gjerne MBA-en din mot at du forplikter deg til å være i selskapet noen år etterpå. For i USA er det nesten en selvfølge at du tar en MBA hvis du vil til topps, sier Marum til DN.no.

Slik har det ikke vært i Norge, men dette vil endre seg, tror hodejegeren.

Ingrid Teigland Akay (31) er eneste norske student på verdens mest prestisjefylte MBA-program. London Business School topper for første gang Financial Times´ prestisjeliste over verdens 100 beste MBA-programmer.

Les: Alene på MBA-toppen

- Velg fra topplistene
- Flere i topp-posisjoner i norsk næringsliv bør ha en MBA på cv-en sin, sier Marum.

Det er imidlertid ikke det samme hvor du tar den:

- Etter min mening er ikke de norske MBA-ene gode nok. Det har jeg sagt før, og det mener jeg fortsatt. BIs MBA holder ikke mål, ikke NHHs heller.

Har du ambisiøse mål og vil ha en virkelig bra utdanning bør du ta en MBA som har havnet blant topp 20, 30 eller 40 på de internasjonale rangeringene. Der er de toppbetalte professorene og der er det fantastisk gode medelever å bryne seg på. I USA kan du ta MBA overalt, men ikke alle universitetene har jo like stor prestisje. Men husk at nåløyet for å komme inn på prestisjeskolene er svært trangt. Uten to til fire års arbeidserf#229 kan du bare glemme det, og på de beste skolene er det bare de beste kandidatene som når opp, sier Per-André Marum.

- Så man bør utenlands for å få en topp MBA-utdanning?

- Ja, det mener jeg. Men du må ikke til toppuniversitetene i USA. Flere av de europeiske skolene holder også toppnivå, sier Marum.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.