Pareto Securities mener oljeprisen er for lav. Aktørene bør være oppmerksom på et voksende marked i Sørøst-Asia, comeback i Brasil, og at Mexico er den nye vekstregionen.

Det sa analysesjef Andreas Stubsrud i Pareto Securities under Pareto Securities' olje- og offshorekonferanse onsdag, ifølge TDN Finans.

Positiv påvirkning
Stubsrud viser til at nye transportmidler som utvikler i dag er 20 prosent mer drivstoffeffektive enn tidligere. Til tross for dette er den globale oljeetterspørselveksten på én prosent, netto.

Pareto Securities venter en vekst i E&P-investeringene på seks prosent i 2013 og nye åtte prosent i 2014.

Analysesjefen viser blant annet til avtakende produksjon fra eksisterende oljeproduksjon, noe påvirker prisen på olje positivt.

Tror på comeback i Brasil
Innen geografiske områder venter Pareto et "comeback" i Brasil i 2014, hvor blant annet Petrobras ventes å øke oljeproduksjon.

Det viser også til utviklingen i Mexico, hvor oljeproduksjonen kan stige gjennom oppmykning av landets regulering av internasjonale E&P-selskaper.

- Se opp for et voksende marked i Sørøst-Asia, comeback av Brasil, og at Mexico er den nye vekstregionen, sa Stubsrud, ifølge TDN Finans.

- Velkommen til Paretos 20. olje- og offshorekonferanse. Olje er for billig, avsluttet han.

LES MER FRA KONFERANSEN:

<b>Slik blir årets Pareto-konferanse</b>

LES MER OM OLJEPRISEN:

<b>SEB: - Ikke unormalt store oljepris-svingninger</b>

<b>- Markedet er veldig nervøst nå</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.