Oljeprisen er lite endret tirsdag morgen etter at WTI- frontkontrakten steg til ny rekordnotering på 108,21 dollar mandag, før den sluttet på 107,90 dollar. Prisoppgangen forklares med fortsatt svak dollar og sterk kjøpsinteresse fra ulike fond.

Les saken Oljeprisen over 108 dollar

Kan sette nye rekorder
- Avkoblingen mellom den avtagende amerikanske veksten og råvarer og energi har vært ganske bemerkelsesverdig. De to driverne bak den kraftig prisoppgangen er den svakere dollaren og de massive midlene som kommer inn i sektoren, i stor grad som følge av mangel av levedyktige investeringsalternativer, sier Meir til MarketWatch.

Dollaren blir handlet til rundt 1,5354 mot euro tirsdag morgen, nær svakeste notering noensinne.

-Vi kommer til å se ytterligere dollarsvekkelse i det korte bildet. Nedskrivningene i den amerikanske finanssektoren er ikke ferdig, sier økonom David Forrester i Barclays Capital til Bloomberg News.

Flere analytikere er bekymret for at den kraftig prisoppgangen den seneste tiden plutselig vil bli reversert.

Boblefrykt
- Fordi prisingen i økende grad avviker fra de fundamentale forholdene er det stor risiko for at prisboblen sprekker snart for olje og andre råvarer. En eller annen gang vil det komme en trigger og det kan bli på grunn av en oppbygging av dårlige økonomiske nyheter fra USA, og da vil investorene ut av olje, sier Victor Shum i Purvin & Getz til Bloomberg News.

Den amerikanske referanseoljen WTI, frontkontrakten, som er april-kontrakten, er ned 0,21 dollar til 107,69 dollar fatet tirsdag morgen sammenlignet med sluttkursen på Nymex mandag, da kontrakten stengte opp 2,75 dollar. Ved 16:30- tiden, rundt stengetid på Oslo Børs, ble kontrakten handlet til rundt 106,60 dollar.

Brent 1.posisjon, som er april-kontrakten, sluttet opp 1,78 dollar til 104,16 dollar fatet mandag. Kontrakten noteres til 103,90 dollar tirsdag morgen, ned 0,26 dollar fatet fra forrige handelsdag.

Brent spot sluttet på 104,84 dollar fredag, mot 103,17 dollar pr fat foregående dag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.