Morgan Stanley venter at den USA-ledede gjeninnhentingen innen oljeservicebransjen vil fortsette, drevet av oljepriser nær 50 dollar fatet, ifølge en oppdatering mandag.

Meglerhuset viser til at Baker Hughes' riggtelling i USA per 24. juni viste et ukentlig fall etter å ha steget de fire foregående ukene, men de mener fortsatt at tellingen i mai, som viste 404 rigger, utgjorde en bunn, og ser en oppside i Nord-Amerika fremover.

Antallet rigger ventes å bli doblet i løpet av de neste 12 månedene og nå 1.200 i 2018, noe som betyr en ukentlig økning på 6-8 rigger i snitt.

Videre trekker Morgan Stanley-analytikerne frem makrorelatert frykt som følge av brexit-resultat i forrige uke.

De fleste oljeserviceselskapene har imidlertid begrenset eksponering mot britisk pund, som svekket seg kraftig etter resultat ble kjent.

Schlumberger og Halliburton er selskapene i sektoren som er mest eksponert mot salg i Storbritannia, ifølge analysen.

Følg markedet med DN Investor

Les også: Oljekommentaren:  - Alt dreier seg om Brexit

EU kan nekte Storbritannia uformelle brexit-samtaler

Christoph Waltz langer ut mot Cameron

Nervøs oppgang på Asia-børsene etter brexit-fall (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Solberg: - Et veiskille for europeisk samarbeid
Flertallet for å forlate EU stiller oss overfor politiske utfordringer, sier Erna Solberg
02:02
Publisert: