Shipping er på vei til å lede an en forbedring i det globale offshoremarkedet, ifølge Arctic Securities-sjef Mads Syversen, skriver Bloomberg.

Syversen mener å ha sett de første tegnene på at aktiviteten vil ta seg opp, ettersom at oljeprisen har steget om lag 60 prosent siden bunnivået i januar.

Ifølge ham er aktiviteten innenfor riggmarkedet nå er nær null, men han spår en bedring i slutten av året eller i starten av 2017.

Arctic og toppsjef Mads Syversen har vært Kjell Inge Røkkes hoffmegler i en årrekke. I oktober ifjor var selskapet blant annet rådgiver for Røkke da Røkkes Aker solgte kontorer på Fornebu.

Nær bunn

Onsdag når oljeprisen årets hittil beste notering. Et fat med nordsjøoljen Brent 1. posisjon noteres i skrivende stund til 46,73 dollar.

- Vi er på et prisnivå som mange vil se på som attraktivt på litt lengre sikt. Vi er nær en bunn, sier Syversen til Bloomberg.

Ifølge ham er det shipping som vil lede an forbedringen.

- Aktivitetsnivået i frakt vil komme tilbake før offshore, understreker han.

Ser bedret interesse

Selv om de fleste av Arctics mandater er innenfor restrukturering og refinansiering, jobber investeringsbanken også med flere børsnoteringer dette året.

- Jeg ser en holdning nå som er mye mer interessert i å se mulighetene der ute, sammenlignet med januar. Generelt er både aktiviteten og interessen bedre nå enn i januar, sier Syversen.

Usikkerhet

Oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets tror oljeprisen nådde bunnen i januar.

I forrige uke trakk hun overfor DN imidlertid frem to risikofaktorer som kan føre til fall i oljeprisen.

- Nedsiderisikoen for oljeprisen nå er usikkerhet i globale finansmarkeder og om det kommer en ny runde priskrig blant de største oljeprodusentene, sa hun til DN.

Siden oljeprisfallet i 2014 har en rekke oljeeksportører, deriblant Russland, Iran og Saudi-Arabia kuttet sine oljepriser til strategisk viktige markeder for å unngå å tape markedsandeler. Det er denne priskrigen Saltvedt refererer til.

Hun trekker frem en mulig hard landing i Kina og «Brexit» som mulige usikkerhetsmomenter i globale finansmarkeder.

- Det er også fryktelig vanskelig å lese hva de ulike aktørene vil, påpeker Saltvedt.

Følg markedet med DN Investor(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Storebrand til himmels på børsen

- Dette er vi selvfølgelig ikke tilfreds med

Tirsdag fikk alle de 2.000 ansatte 1,2 millioner av sjefen

Har du fått med deg denne?

Tårer i øyekroken da Oslos siste videosjappe kom til «the end»
DN møtte triste eiere og kunder på Video Nova på Majorstuen på butikkens siste dag: - En æra er forbi.
02:31
Publisert: