Selskapet har sendt permitteringsvarsel til alle ansatte på verftet Noryards BMV på Laksevåg og har bedt om å få oppnevnt gjeldsnemnd, skriver nyhetsnettstedet Maritime.

– Vi gir fra oss en vesentlig del av styringen av selskapet ved å gå til dette skrittet, men vi ser at det at best for kreditorer, selskapet og ansatte, sier Pål K. Grimsrud, administrerende direktør ved Noryards BMV.

Verftsdirektøren sier han vil forsøke i det lengste å unngå konkurs.

– Vi vil ikke begjære oppbud fordi vi mener det er en mulighet å få til en løsning. Får vi det til, så er det også grunnlag for å drive videre, samtidig med at vi må øke ordreinngangen, sier Grimsrud.

Verftet i Bergen har allerede vært gjennom flere runder med oppsigelser og permitteringer. Selskapet har nå 97 fast ansatte. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedene med DN Investor

Les også på DN.no:

Norske Skog: - Vi er ikke bekymret

Dette er landene med de lykkeligste innbyggerne

Qatar planlegger oljeprodusentmøte

Her trekker Rubio seg fra kampen om Det hvite hus
Marco Rubio holder pressekonferanse der han kunngjør at han trekker sitt presidentkandidatur etter å ha tapt hjemstaten Florida med klar margin til Donald Trump.
00:41
Publisert: