Norske Skog klarte ikke å komme til enighet med revisor EY om verdsettelsen av eiendelene til selskapet. Det er ikke bekymret for at Finanstilsynet eventuelt kan komme inn, se på regnskapene og komme til en annen konklusjon enn selskapets.

- Vi er ikke bekymret. Vi har vært i bransjen lenge og mener vi har god argumenter for de verdivurderingene vi har foretatt i verdifastsettelsen av balansen og anleggsverdiene, sier kommunikasjonsdirektør Carsten Dybevig i Norske Skog til TDN Finans.

Carsten Dybevig, kommunikasjons­direktør i Norske Skog.
Carsten Dybevig, kommunikasjons­direktør i Norske Skog.
Onsdag ble det kjent at styret i selskapet foreslår at det velges en ny revisor etter betydelig uenighet med deres nåværende revisor, EY.

Dybevig bekrefter at selskapet ville hatt negativ egenkapital hvis selskapet hadde lagt revisors anbefaling til grunn.

- Vi har en egenkapital på 72 millioner kroner, og våre anleggsverdier er verdsatt til 8,6 milliarder kroner. Vi hadde en betydelig uenighet med revisor og jeg kan slik sett bekrefte at vi ville hatt en negativ egenkapital hvis vi hadde fulgt revisors anbefaling om nedskrivninger, sier Dybevig.

Tro på at papir vil eksistere i fremtiden

Dybevig betegner Norske Skogs fabrikker som «veldig robuste og konkurransedyktige».

- Vår verdifastsettelse er i tråd med verdsettelsen av tilsvarende fabrikker hos store konkurrenter, sier han.

- Hvorfor klarer dere ikke å få revisor til å dele deres syn?

- Vi er uenig med revisor om fremtidsutsiktene for papirbransjen, som direkte reflekteres i verdivurderingene av anleggsporteføljen. Vi har tro på bransjen og produktene. Våre fremtidige kontantstrømberegninger forsvarer våre bokførte anleggsverdier, sier Dybevig.

- Gjelder det papirbransjen generelt enn utsiktene for dere spesielt?

- Det må du høre med revisor om. Vi har en klar oppfatning om at papir ikke forsvinner fra markedet. Vi har tro på at det vil eksistere papir også i fremtiden, sier Dybevig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DN Investor

Les også på DN.no:

DN Ekspress: - Kina får ingen hard landing

16 drept av bombe på buss i Pakistan

Oljeprisene henter inn litt av fallet