Etter at både Norsk Sjøoffiserforbund og Det Norske Maskinistforbundet stemte for forslaget, gikk et flertall i Sjømannsforbundet mot lønnsreduksjon i offshorerederiet Dof. Dermed blir det ingen frivillig lønnsreduksjon, melder Sysla.no.

Toppsjef Mons Aase sier han selvfølgelig er skuffet. Han påpeker at rederiet sålangt har lyktes med å holde de fleste i jobb, og det også vil være ambisjonen fremover.

- Hvis vi blir mer konkurransedyktige, øker de sannsynligheten for å beholde jobbene. Slik sett øker de sannsynligheten for å miste jobbene sine ved å si nei. Det blir vanskeligere for oss å holde båtene i drift. Hvis vi er mer konkurransedyktige på kostnader, har det innvirkning på hva slags rater vi kan akseptere, sier Aaase til Sysla.

Hovedtillitsvalgt for de Norsk Sjømannsforbund-organiserte, Odd Magne Dalsvåg, hadde helst sett et annet resultat, men forstår dem som stemte mot. Det er helller ingen automatikk i at jobbene vil bestå, selv om man går ned lønn, sier han.

Hordaland: Boligprisprognoser for 2017, 2018 og 2019

- Jeg skjønner at de er frustrerte. De oppgir forskjellige grunner, men noen trekker frem at de har stått på stedet hvil lønnsmessig over lengre tid, og allerede har bidratt på den måten. De vil ikke subsidiere rederiet mer, sier Dalsvåg til Sysla.

Oppdatert artikkel: I en tidligere versjon av artikkelen var Odd Magne Dalsvåg bareomtalt som hovedtillitsvalgt, og det kunne fremstå som om han var det for alle Dof-ansatte. DN presiserer at Dalsvåg er hovedtillitsvalgt for de ansatte som er organisert i Norsk Sjømannsforbund.

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.

Les også:  Fredriksen gir Lerøy millionopsjon

- Kronen er undervurdert

Nordea-styreleder bekrefter fusjonssamtaler

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:

Kjos: Fantastisk potensiale i langdistanse
Norwegian presenterte sitt beste resultat noensinne under resultatfremleggelsen for tredjekvartal 2016 torsdag. Norwegian-sjef Bjørn Kjos sier det er et fantastisk potensiale for videre vekst på langdistanse.
02:15
Publisert:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.