I onsdagens statsbudsjett vil regjeringen Solberg legge frem en tiltakspakke på fire milliarder kroner for kortsiktige sysselsettingstiltak i Stavanger-regionen, skriver Dagbladet.

Blant de konkrete tiltakene er støtte til omskolering av arbeidsledige ingeniører som ønsker å undervise i realfag, skriver Dagbladet, som refererer anonyme kilder.

I tillegg vil det være snakk om å fremskynde vedlikehold på en del statlige fartøy og infrastruktur som kan gi økt behov for sysselsetting i disse bransjene. En satsning på tilrettelegging for elektriske ferger på Vestlandet blir også nevnt.

- Vi er positive til alle konkrete mottiltak man kan igangsette nå. Hvis disse opplysningene stemmer, synes vi det er bra, for det er ikke lett å komme med tiltak som hjelper over natta, sier regiondirektør Torill Ytreberg i NHO Møre og Romsdal til Dagbladet.

Hun påpeker at det er viktig å handle raskt, ettersom anbudsrunder og annen tidsbruk gjør at kompetansen kan forsvinne før den er påkrevd.

Les også:
Skattelette til ni av ti dnPlus
Sjeføkonom: - Ideelt tidspunkt å fjerne skattefradrag på gjeldsrenter
Regjeringen vil bruke 1 milliard på digitalisering  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.