Et av verdens største oljeserviceselskaper Halliburton sier opp 160 og permitterer 100 ansatte i Norge, flesteparten offshore, melder Offshore.no.

– Det er svært trist at så mange mister jobben eller blir permittert, sier hovedtillitsvalgt Knut Nesland til Offshore.no.

Ansiennitet, kompetanse og sosiale grunner er kriteriene som legges til grunn for hvem som sies opp, noe som skal være akspetert av de ansatte.

Dette er ikke første kutt i Halliburton, heller ikke i Norge. I august ifjor kuttet selskapet 113 ansatte ved sine norske kontorer i Stavanger og Bergen.

– Vil fortsette å tilpasse størrelsen

– Vi har gjort justeringer i arbeidsstyrken i Norge basert på gjeldende markedsforhold. Halliburton vil fortsette å overvåke markedet og vil fortsette å tilpasse størrelsen på arbeidsstyrken, slik at den samsvarer med etterspørselen, skriver pr-direktør Emily Mir i Halliburton i en e-post til Offshore.no

Selskapet meldte i slutten av februar at det kutter 5.000 jobber globalt som følge av oljenedturen. Siden 2014 har Halliburton til sammen kuttet mellom 26.000 og 27.000 stillinger, ifølge CNN Money.

Halliburton har vært tilstede i Norge i 40 år, og hadde rundt 80.000 ansatte i 80 land ved utgangen av 2014 og 65.000 ved utgangen av 2015, ifølge Statista.com. Nå blir det altså enda færre.

Ifølge DNB Markets' statistikk per 2. februar var 31.287 jobber forsvunnet fra oljebransjen i Norge som en følge av det kraftige oljeprisfallet. Tallet inkluderer innleide personer.

I en separat sak opplyser EU-kommisjonen at suspensjonen av fristen i forbindelse med Halliburtons kjøp av Baker Hughes opphører, og at ny frist er 11. juli 2016, ifølge TDN Finans.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Oljekommentaren  - Enhver prisoppgang vil bli avgrenset
TGS-sjefen går av
DNB kutter fastrenten med 0,04 prosentpoeng (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: - Man begynner å få en viss tiltro til at vi har sett bunnen i oljemarkedet for denne gang
- Man begynner å få en viss tiltro til at vi har sett bunnen i oljemarkedet for denne gang
DNs kommentator Bård Bjerkholt om oljeprisen og norsk økonomi
02:15
Publisert: