Ifølge en undersøkelse blant 1.000 Tekna-medlemmer i oljeselskapene og leverandørnæringen, svarer 2,8 prosent at de var uten jobb i mai. Undersøkelsen viser også at bare 2 prosent av medlemmene i oljenæringen har skiftet jobb det siste året på grunn av dårlige tider i olje- og leverandørbransjen, skriver Aftenposten.

Ledigheten blant oljeingeniørene er dermed langt lavere enn i resten av det norske arbeidslivet. Ifølge Statistisk sentralbyrås (SSB) arbeidskraftundersøkelse har ledigheten økt med 26.000 personer fra juli i fjor til mai i år, og ledigheten var i mai på 4,3 prosent ifølge SSB. Tall fra Nav viser at 3,4 prosent var arbeidsledige eller gikk på tiltak i juli.

Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg konstaterer at ledigheten blant oljeingeniørene er lav, men sier den likevel er høyere enn i fjor, da den var på 1 prosent. Hun trekker også fram oljeingeniørbransjen som spesiell og viser til at det ikke er normalt i andre bransjer å få jobb tre år før man er ferdig utdannet. Det som har skjedd nå er derfor en korreksjon av markedet, mener hun.

Men tidene som kommer blir langt verre, advarer Randeberg.

– Vi har all grunn til å tro at dette vil forverre seg det neste året. Sluttpakkene er i ferd med å gå ut. Ledigheten er på en bratt kurve i feil retning, sier hun.

At bare 2 prosent av Tekna-medlemmene har skiftet jobb det siste året tror hun har sammenheng med at ingeniørene i bransjen elsker jobben sin og at arbeidsgiverne prøver å holde på kompetansen. (©NTB)

Les også:

Halvert på tre dager

Kaller ny konkurrent sportbransjens Lidl

Euro-ministre sier ja til Hellas-pakke

Se DNtv: - Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil

 

- Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil
Slik høres det ut når AMG har tuklet med Mercedes-motoren.
03:15
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.