Fredag morgen har de gjenværende snaut 2400 ansatte i den norske delen av National Oilwell Varco-konsernet fått den tunge beskjeden at ytterligere 520 må forlate selskapet.

Konsernet er allerede blitt mer enn halvert siden ifjor høst. For et år siden hadde NOV tett innpå 5000 ansatte og innleide i Norge.

I første runde måtte 600 innleide og 900 fast ansatte forlate selskapet.

På nyåret fikk ytterligere 900 ansatte ansatte oppsigelse. De fleste av disse har lønn ut april og er altså dermed ikke ute av selskapet.

Og nå kommer oppsigelsesbølge nummer tre.

Dette betyr at innen sommeren vil NOV være redusert med over 3100 ansatte; fra 5000 til under 1900 ansatte. Og det ser ikke ut til å stoppe der. For markedet for nytt boreutstyr er knusktørt.

Oppsigelsene vil trolig ramme hovedkontoret i Kristiansand desidert hardest.

Vel 1400 av konsernets 2400 ansatte er ansatt i Kristiansands-regionen. Men det er først i slutten av mai selskapet vil ha bestemt hvem som må forlate NOV.

Les også:

Eiendomsnestor ut mot Nordvik: – Stigmatiserer en hel yrkesgruppe dnPlus

Hvorfor klarer noen tøffe studieløp: Magnus (23) gikk fra middelmådig til toppstudent dnPlus (+)

  Eiendomstopp begjært konkurs for ellevte gang dnPlus (+)


Legger ned ingeniøravdeling i Stavanger

Har gigantplaner for laksen dnPlus

 

Se DNtv:

Tesla-Gründer Elon Musk blir målløs da han blir spurt om produksjonen kan flyttes til Norge: «Em...the... em...the, the, yeah he...»
Selv om norsk kraft skulle være renest i verden, har Elon Musk tydeligvis andre grunner til å tvile på om det er lurt å produsere elbil Norge.
00:45
Publisert:

Erna: - Jeg har brukt Prince for å gire meg opp til valgkamp
Statsminister Erna Solberg kommenterte dødsfallet til artisten Prince utenfor statsministerboligen torsdag kveld. Solberg har et nært forhold til artisten.
01:21
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.