Det danske oljeselskapet Maersk Oil vil redusere bemanningen med 10-12 prosent av arbeidsstyrken, ifølge en melding mandag.

NB. Oppdatert per 21. september.
NB. Oppdatert per 21. september.

- Dette er vanskelige beslutninger for hvilken som helst virksomhet og min umiddelbare bekymring er for velferden til de som er direkte berørt av dagens nyheter, sier Maersk-sjef Jakob Thomasen.

I selskapets virksomhet i Norge og Qatar vil reduksjonen være på dette nivået, mens reduksjonen vil være noe lavere i den danske virksomheten, Kasakhstan og ved hovedkvarteret i København, fremgår det.

Videre er allerede annonserte kutt i Storbritannia på om lag 220 stillinger, samt 60 i Angola og USA inkludert dette antallet.

Inkludert disse kuttene vil Maersk Oils bemanning ha blitt redusert med rundt 1250 ansatte i 2015. Kuttene rammer både fast ansatte og innleid personell inkludert selskapets hovedkvarter, opplyser Maersk.

Selskapet fortsetter imidlertid jakten på på langsiktige vekstmuligheter.

- Vi arbeider i et betydelig endret oljeprisklima og har tatt nødvendige beslutninger for å redusere aktivitetsnivåene gjennom 2015, og forsikrer oss om at vi fokuserer der vi kan se tilfredsstillende avkastning fra våre mest solide prosjekter, sier Thomasen.

Det varslede tiltake er en del av selskapet plan om å redusere driftskostnadene med 20 prosent innen utgangen av 2016.

- Vi venter presset å fortsette inn i 2016 og må holde kostnadsfokus for å vokse i dette markedet, sier Maersk-sjefen.

Maersk Oil har vært på plass i Norge siden 2004, og hadde ved inngangen til 2015 andeler i 19 lisenser, hvorav fem som operatør. På samme tid var det 67 fast ansatte i den norske virksomheten, ifølge offentlige registre.

Maersk er sammen med Statoil, Lundin, Det norske og Petoro blant partnerne i elefantfunnet Johan Sverdrup på norsk sokkel.

Les også:
Vil selge seg ned i oljeservice-gigant


- Forsterker historien om et mettet marked  

Se DN Tv: - De står helt foran og snakker i mobiltelefonen om konfidensielle ting

Triksene for en smertefri sikkerhetskontroll
I fjor var foredragsholder og forfatter Cecilie Thunem-Saanum på Oslo Lufthavn 180 ganger.
02:24
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.