Det Frederik W. Mohn-kontrollerte riggselskapet Songa Offshore reduserer bemanningen med inntil 200 ansatte, ifølge en melding mandag.

- Dette er en svært viktig og nødvendig justering av vår organisasjon for å sikre Songa Offshors konkurransedyktighet og bærekraft i et ekstremt krevende riggmarked, sier Songa-sjef Bjørnar Iversen i meldingen.

F-v. Mohn, Mr Jaeho fra Busan-verftet og Songa-sjef Bjørnar Iversen under riggdåp på det sørkoreanske verftet.
F-v. Mohn, Mr Jaeho fra Busan-verftet og Songa-sjef Bjørnar Iversen under riggdåp på det sørkoreanske verftet. (Foto: Mikaela Berg)
Nedbemanningene kommer som følge av at Songa går fra å være en prosjektorganisasjon til å bli en driftsorganisasjon, opplyser selskapet.

"Som del av den prosessen foreslås det at det totale antall ansatte på land og innleide, reduserers med inntil 200, hvorav 76 ansatte og 124 kontraktsengasjerte. Det er en refleksjon av markedet per i dag", heter det.

Songa Offshore vil sentralisere selskapets støttefunksjoner utenfor Norge og planlegger å stenge ned kontorene i Aberdeeen og Sør-Korea.

"Reduksjonen i antall ansatte vil primært finne sted i prosjektorganisasjonen i Sør-Korea og prosjektstøtte-organisasjonene i Stavanger og Aberdeen", heter det.

Prosessen vil også medføre tilpasninger av driften og organisasjonen på Kypros og i Stavanger, Oslo og Bergen. Organisasjonen offshore vil ikke bli berørt, fremgår det.

Songa venter at tiltakene vil redusere årlige kostnader med rundt 30 millioner dollar.

Følg markedet på DN Investor HER

Les også: DNO-byks på børsen

Berg- og dalbane på Wall Street

Norsk gründer får 1,5 mrd. for teknologiselskap

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:Slik ser det ut når norske Youtube-stjerner besøker et kjøpesenter i Bergen

PrebzOgDennis besøker et kjøpesenter i Bergen
I 2014 var prisen 10.000 kroner. Nå koster det 50.000 kroner.
00:29
Publisert: