Sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank mener utviklingen i norsk økonomi kommer til å bli verre på kort sikt. Dette fortalte han på en pressekonferanse torsdag morgen i forbindelse med rapporten Nordic Outlook.

- I mars sa vi at det verste var foran oss, og det sier vi fortsatt, sier Jullum til TDN Finans.

Han slår fast at han tror utviklingen i norsk økonomi kommer til å bli verre på kort sikt.

Kan snu til høsten

Jullum tror at vi begynner å se begynnelsen på slutten, og viser til at fallet i oljeinvesteringene er i ferd med å avta.

- Den negative effekten fra fallet i investeringer i oljerelaterte næringer vil toppe ut i høst, sier Jullum.

Etter det, står man igjen med et land med lave renter, svak valutakurs og oljeselskaper som har fått et lavere kostnadsnivå.

Tviler på nytt rentekutt

Norges Bank la inn en sannsynlighetsovervekt for et ytterligere rentekutt på rentemøtet i juni. Jullum tror ikke det kommer et nytt rentekutt i år, men ser en liten sannsynlighet for at Norges Bank kan kutte renten i september.

Danske Bank Markets har justert ned anslaget på BNP-veksten i Fastlands-Norge i 2015 til 1,5 prosent fra tidligere 1,7 prosent. I 2016 har de oppjustert vekstanslaget til 2,3 prosent fra 2,2 prosent tidligere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Milliardær: – Ikke skal jeg flytte og ikke har jeg arvinger, så jeg har tenkt å bruke opp pengene, uansett

- De som leier bolig, subsidierer de som eier

Se DNTV: - Må bygge flere boliger raskere

- Må bygge flere boliger raskere
Regjeringen vil i den nye strategien fornye, forenkle og forbedre regelverk og plan- og byggeprosesser.
01:36
Publisert: