Ny gjennomgang kan innebære 400 til 500 nye, fremtidige stillingskutt i Statoil. På sokkelen kan pensjonsavgang ta seg av nedbemanningen, skriver Stavanger Aftenblad mandag.

I juni i 2015 ble det klart at Statoil skal kutte inntil 1.500 fast ansatte og 525 konsulenter innen utgangen av 2016.

 I februar varslet selskapet at kuttmålet, som inkluderer både driftsutgifter og investeringer, trappes opp med 50 prosent fra 2016.

Dermed fortsetter Statoil arbeidet med å se på bemanningen.

Selskapet har gått i gang med å vurdere ytterligere effektivisering innen SSU (sikring, sikkerhet og bærekraft), finans, i sokkelorganisasjonen og i Statoils interne serviceorganisasjon (GBS).

Selv avviser selskapet at dette vil øke stillingskuttene i år, men det skal likevel ha blitt foreløpig vurdert at den nye gjennomgangen kan innebære 400 til 500 nye, fremtidige stillingskutt, ifølge Stavanger Aftenblad.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Varsler «betydelig investering» i havvind

Riggtallet faller

DN Ekspress: Asia-børser ned før nytt Japan-sjokk

Nå slår Cruz og Kasich seg sammen mot Trump

Se DNtv:
Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02
Publisert:

Her tvinger Dronning Sonja ordføren til å plukke søppel
Jeg tror at det norske folk må oppdras, sier Dronning Sonja, ikledd gul søppelplukkervest for anledningen.
01:29
Publisert:
 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.