Antallet barn som tas ut av barnehagene i Stavanger kommune har økt det siste året. Flere av tilfellene begrunnes med at foreldrene har dårlig råd, opplyser oljearbeider-fagforbundet Safe.

– Disse foreldrene sier de må si opp barnehageplassen for å spare penger, forteller forbundsleder Hilde-Marie Rysst til P4.

Tall kanalen har mottatt fra Stavanger kommune viser at totalt 591 barn sluttet i de ulike barnehagene i kommunen i 2015. Det tilsvarer en oppgang på 38 barn fra året før.

Tallene omfatter ikke dem som har begynt på skolen eller sagt opp barnehageplassen for å bytte barnehage.

Kommunen understreker at årsaken til at foreldrene tar barna ut av barnehagen er ukjent, men fagforbundet mener økningen henger sammen med at flere av kommunens innbyggere har mistet jobbene sine.

Siden mai for to år siden har antallet arbeidsledige økt med 47.000, og totalt sto 134.000 personer uten jobb i Norge i januar.

I oljefylket Rogaland var ledighetsveksten 79 prosent ifjor.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Varsler «betydelig investering» i havvind

Riggtallet faller

DN Ekspress: Asia-børser ned før nytt Japan-sjokk

Nå slår Cruz og Kasich seg sammen mot Trump (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02
Publisert:

Lurer du på hvilket actionkamera du skal velge? Se DNs test her
«Alle» har hørt om Gopro, men avhengig av hva du skal filme kan et annet kamera passe bedre.
01:52
Publisert: