Finansdirektør Sven Børre Larsen i seismikkselskapet TGS sier den varslede omsetningen på 64 millioner i første kvartal skyldes et «blytungt» marked.

Fredag morgen sendte TGS-Nopec ut en melding om at omsetningen i første kvartal ser ut til å bli 64 millioner dollar.

- Dette er å betrakte som et resultatvarsel. Grunnen til at vi sender meldingen er at omsetningen i første kvartal er en del under det vi har inntrykk av at markedet forventer. Snittet hos analytikerne har vel vært midt på 80-tallet, sier finansdirektør Sven Børre Larsen til TDN Finans.

- Store budsjettkutt

Han sier årsaken er det svake markedet, men trekker ikke frem noen spesielle områder.

- Det er et blytungt marked der ute. Det har vært vanskelig å få kunder ned fra gjerdet i første kvartal. Flere har gått gjennom store budsjettkutt, sier Larsen.

Larsen påpeker at utbyttet er tett knyttet til kontantstrømmen.

- Kontantstrømmen er absolutt fortsatt rimelig god. Jeg skal ikke forskuttere noen beslutninger, men vi har en ambisjon om å betale utbytte på linje med langsiktig kontantstrøm. Vi har slik sett knyttet utbyttet mer til kontantstrøm enn til resultatregnskapet, sier Larsen.

Han regner fortsatt med over 20 prosent fall i oljeselskapenes lete- og produksjonsinvesteringer i 2016 sett under ett.

- Betydelig nedgang

I meldingen fredag morgen skriver TGS at selskapet opprettholder investeringsguidingen for multiklient på 220 millioner dollar for helåret 2016, med prefunding på 45-50 prosent.

- Det siste kvartalet har vært det mest alvorlige i denne nedgangssyklusen hvor det at mange kunder fokuserer på kostnader og nedbemanning resulterer i en betydelig nedgang i leteinvesteringer, sier konsernsjef Kristian Johansen i TGS i meldingen.

Med driftsmessige investeringer på om lag 53 millioner dollar og god kontantinnhenting i kvartalet, økte kontantbeholdningen til rundt 210 millioner dollar. Dette er i tillegg til ubenyttet trekkfasilitet på 75 millioner dollar, fremgår det av meldingen.

Følg markedene med DN Investor

Les også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Uenighet i MDGs lederduo

Eksperter mener DNB kan ha brutt loven

Trøim gir gass i nytt styre

DN-podkast: Finansredaksjonen

BMW med sin første ladbare luksus SUV
DN tester nye BMW X5 plugin hybrid
01:37 Min
Publisert: