I fasjonable omgivelser på nye Astrup Fearnley-museet i Oslo har det statskontrollerte investeringsselskapet Argentum onsdag invitert toppsjef Helge Lund i Statoil og tidligere toppsjef i det britiske oljeselskapet BP, Lord John Browne med flere til å snakke om investeringsmulighetene i den norske oljesektoren.




Mer enn bare oljeproduksjon
Argentum-sjef Joachim Høegh-Krohn ønsker å rette oppmerksomheten på at Norge er det nest største investeringsområdet for olje og gass i verden, etter Brasil og foran USA. Det gir oss muligheter også utover ren oljeproduksjon, påpeker han.

- Oljeteknologi og oljeservice er den nye oljen. Det er dette vi kan leve av etter at oljeproduksjonen en dag tar slutt, sier Høegh-Krohn til DN.no.

Han viser til at Norge har mye teknologi og kompetanse som vi kan eksportere til resten av verden selv om vi ikke produserer olje i Norge.

- Vi kan bidra til at det produsere olje og energi i USA, Asia og så videre, sier han.

Attraktiv bransje
Norsk oljeteknologi blir i stadig større snappet opp av profesjonelle eierselskaper og internasjonale aktører.

Tidligere denne måneden ble det kjent at private equityselskapet Norvestor kjøpte Future Production i Kristiansand mens kollegene i Ferd Capital investerte i Servi, del av PMC-gruppen. I fjor ble også det norske oljeselskapet Spring Energy kjøpt opp av britiske Tullow Oil.

Statoil har på sin side varslet investeringer på 600 milliarder kroner de neste fem årene, både i Norge og internasjonalt. Det skal gi oljeselskapet en produksjon på 2,5 millioner fat oljeekvivalenter per dag i 2020, der 1,4 millioner fat vil være fra norsk sokkel.

Verden trenger mer energi
Statens betydning for det norske oljeeventyret og for Argentum understrekes ved at statssekretær Jeanette Iren Moen fra Næringsdepartementet åpner dagens foredragsrekke.

Hun påpeker raskt at verden trenger mer energi og nye måter å skaffe den tilveie.

- Enkelte globale trender er uungåelige, sier statssekretæren.

Dagens seminar handler derfor om hvordan man skal investere for å møte fremtidige energibehov, samtidig som at påvirkningen på miljøet minimeres.

- Kompetanse og kunnskap vil være sentralt, sier Moen.



LES OGSÅ:

- Investorene skyr ilden (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.