Nærings- og handelsminister Trond Giske vil ta stilling til forslaget om oppsplitting av Aker Solutions når det blir fremlagt generalforsamlingen.Det skriver Giske i en kommentar på epost til TDN Finans via departementets kommunikasjonsavdeling.

- Ønsker positiv utvikling
Giske er tilbakeholden med konklusjoner om hva man vil mene om oppsplittingen.

-Vi er informert om at Aker Solutions arbeider med å finne en struktur som synliggjør og videreutvikler verdier i selskapet. Vi er godt kjent med at styret i denne sammenhengen legger opp til å styrke selskapets kjerneaktiviteter gjennom å opprette tre separate selskaper. På vanlig måte vil dette forelegges generalforsamling, og vi vil som eier i Aker Holding, ta stilling til forslagene som legges frem der. Staten ønsker å bidra til en positiv utvikling for Aker Solutions, heter det i kommentaren fra Giske.

Har lært siden sist
Fungerende konsernsjef i Aker Solutions, Øyvind Eriksen, bekrefter at Staten har vært orientert.

- De er informert om planene på forhånd, men de må som alle andre aksjonærer bruke tid på å ta stilling til det. Vi har generelt en god dialog med Aker Holding, sier Eriksen til DN.no, men vil ikke gå i detalj om når statens representant er informert.

- Denne dialogen, foregår den på en måte som viser at dere har lært siden forrige runde?

- Det kan du godt si, sier Eriksen.

Les om den planlagte oppsplittingen her: Aker Solutions deles i tre (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.