Analysesjef i tyske Commerzbank, Ulrich Leuchtmann, har forlengst mistet troen på at EU-toppene greier å forenes om en felles, solid løsning som kan endre krise-scenarioet i eurosonen, skriver Dagens Næringsliv.

Han tror ikke et sekund på løftene til Angela Merkel og Nicolas Sarkozy.

- At markedet fortsatt lar seg overbevise av dette pratet er over min fatteevne. Det finnes ikke lenger en magisk løsning på problemene. Den løsningen måtte ha kommet for mange måneder siden. Nå er det nok for sent, fordi det som må til nå vil være vanskelig om ikke umulig å få til, sier Leuchtmann til DN.

Mandag hoppet børsene i taket og euroen styrket seg merkbart mot dollar på Frankrikes og Tysklands enighet om en styrking av den vaklende europeiske banksektoren.

– Dette har jeg hørt så mange ganger de siste månedene at jeg for min del har sluttet å tro på dem.

Bevis
Detaljene i avtalen fikk imidlertid ingen vite noe om.

Det mener Leuchtmann er nok et bevis på at statslederne strengt tatt ikke har en løsning, og at de – med hell – forsøker å snakke markedet til optimisme.

– Det finnes ingen løsning. Enkelt og greit. Derfor er det heller ingen ting å kommunisere, og da får vi slike uttalelser som dette. Markedet virker å være overoptimistisk. Jeg ser derimot ingen løsning som vil overbevise alle. Og det er en slik løsning vi trenger. Men jeg tror EU-landene vil greie å holde denne situasjonen noenlunde i kontroll. Derfor kan vi ha akkurat den samme samtalen igjen i desember og i mars neste år, sier Leuchtmann til Dagens Næringsliv.

Les også: Merkel og Sarkozy enige om bankredning

EU utsetter gjeldskrisemøte


<b>- Dette er bare seigpining</b>

Soros frykter total kollaps


Italia-kollaps kan bli alle krisers mor
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.