Sam Polk tjente nesten 22 millioner kroner i sitt siste år som megler på Wall Street.

Likevel var han sint, skriver Dagens Næringsliv lørdag.

Bonusen fra et av verdens største hedgefond var ikke stor nok, mente 33-åringen som hverken hadde barn å forsørge, gjeld å betjene eller tanke om å bruke formuen på veldedige formål.

– Jeg ville ha mer penger av samme grunn som en alkoholiker vil ha mer å drikke: Jeg var avhengig. Pengene var rus, sier Polk på telefon til DN fra Los Angeles.

I sitt siste år på Wall Street krevde Polk 50 millioner kroner i bonus for å fortsette i jobben.

Hedgefondet sa ja mot at han bandt seg for en lengre periode. Han sa nei – og gikk.

– Selv om jeg var en suksess etter Wall Streets kriterier, gjorde jeg ingen nytte for meg i verden. Det eneste jeg bidro til var å skape enda større forskjeller i samfunnet. Det føltes ikke lenger riktig, sier Polk.

Forrige søndag tok han et oppgjør med grådigheten på Wall Street i en bredt anlagt kronikk i New York Times.

Siden har innlegget gått som en farsott i nettaviser og sosiale medier.

Dette er et utdrag fra en sak i lørdagens utgave av Dagens Næringsliv. Les hele saken i papir-, nettbrett- eller e-avisutgave lørdag.

Les også:
«Dr. Doom» sammenligner 2014 med 1914
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.